Powiadomienie o plikach cookies

Niniejsza witryna internetowa korzysta z plików cookies. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Dowiedz się więcej

Nie pokazuj tego komunikatu ponownie

Witaj nieznajomy | Rejestracja | Logowanie

SITA opinie

Opinie użytkowników o SITA

W opiniach Użytkowników Systemu SITA zamieszczonych poniżej można zapoznać się z Ich oceną tej metody nauki. Przeczytanie ich z pewnością pomoże w wyrobieniu sobie opinii na temat tego sposobu poznawania języka obcego. Zachęcamy również wszystkich Użytkowników Systemu SITA do podzielenia się swoimi uwagami i przesłania nam opinii o SITA.





Pozwala przełamać psychiczną barierę

System pozwala do minimum ograniczyć stres. Nie wierzyłam w skuteczność urządzenia, więc nie miałam poczucia, że coś powinnam umieć i w czasie zajęć z lektorem bez oporów mówiłam, nie stresując się tym, że powiem źle. Nie wiem, czy gdybym poświęciła tyle samo czasu na naukę metodami tradycyjnymi, efekty byłyby gorsze. Ale system pozwala na pewno przełamać psychiczną barierę strachu przed mówieniem. Poza tym w tym systemie nauka poprawnej wymowy przychodzi właściwie sama.

Autor opinii o SITA: Joanna Kadej, Krzyczkowska,

10.08.2008,
Super Express

Zajęcia kojarzyły mi się z przyjemnością

System SITA ma dwie bardzo dobre cechy, których oczekiwałam od systemu nauczania języka obcego. Fakt, że system wprowadza i wykorzystuje stan relaksu pozwala na naukę, która wykorzystuje umysł w odmienny sposób niż codzienne obowiązki związane z pracą. Zajęcia kojarzyły mi się z przyjemnością i odpoczynkiem, przy moim trybie pracy najskuteczniej wykorzystywały umysł i pamięć podczas nauki. Dzięki metodzie SITA przyswoiłam wiele nowych (i przypomniałam sobie wiele poznanych wcześniej) słówek, gdyż system kładzie nacisk na słownictwo używane w codziennym życiu [...]

Autor opinii o SITA: Magdalena Koślan

17.10.2003
Magazyn Konsumencki "Solidna Firma"

 Pozwala czerpać przyjemność z kursu

Uważam, iż SITA jest rewelacyjną metodą nauki języka obcego. Pozwala czerpać przyjemność z kursu, który okazał się bardziej przydatny niż przypuszczałam. Miła atmosfera, profesjonalna obsługa, utrwalanie poznanych zagadnień oraz systematyczne wprowadzanie nowych dają możliwość poszerzenia wiedzy. Polecam SITĘ swoim znajomym oraz sama z chęcią powtórzę ten kurs w przyszłości.

Autor opinii o SITA: Joanna Skrobisz

27.06.2002
Świat Elit

 

Metoda SITA daje podwójną korzyść: zachęca do relaksu i pogłębia znajomość języka. Po kilku godzinach nauki trudno mi jednak ocenić, czy osiągnęłam właściwy stan relaksu. A jeśli nie to czy ta metoda jest nadal taka skuteczna? Trudno się odizolować od różnych zewnętrznych dźwięków, jeśli nie mieszka się samemu, nawet przy zamkniętych drzwiach pokoju. Zauważyłam, że zapamiętuję szybko pojedyncze słowa, ale nie radzę sobie ze zdaniami. Piszą Państwo, że zdobywa się przede wszystkim umiejętność płynnego mówienia. Mam nadzieję, że to kwestia czasu. Myślę, że połączenie tej metody z tradycyjną daje najlepsze rezultaty. Czy okulary nie mogą być regulowane? Spadają mi. 

    Autor opinii o SITA: Irena Tryc

22.05.2008, Warszawa
klient indywidualny

 

Uważam, że SITA zdecydowanie przyspiesza naukę języka angielskiego. Jestem pod wrażeniem i polecam wszystkim zainteresowanym nauką języków obcych

Autor opinii o SITA: Adam Grauda

13.04.2008, Biłgoraj
klient indywidualny

 Urządzenie SITA jest gustownie i estetycznie wykonane. Opakowanie jest zbyt skromne graficznie, nie przyciąga uwagi, obniża wartość zestawu. Poważnym błędem i brakiem obniżającym ocenę zestawu jest brak podręcznika, który krok po kroku objaśniałby reguły używania urządzenia i zastosowania go (wraz z kursem) do nauki - przez co opis metody, zawarty na CD i w podręcznikach do nauki języków nie jest do końca przejrzysty. Przykładem jest brak dopowiedzenia, który tekst powinien być śledzony w I etapie nauki - polski czy obcy. Kursy - opakowanie bardzo estetyczne, przyciągające uwagę. Podręczniki i płyty wykonane estetycznie. Ze względu na fakt, że nie rozpocząłem jeszcze nauki nie jestem w stanie ocenić całości systemu merytorycznie.  

Autor opinii o SITA: Karol Skowroński

14.03.2008, Szczytno

 

 Korzystanie z metody nauki języków obcych w systemie SITA umożliwia w miarę szybkie przyswojenie podanego materiału. Metoda SITA pozwala oderwać się od problemów dnia codziennego i na wprowadzenie swego umysłu w stan relaksu. Układ lekcji jest tak dobrany, iż umożliwia w jak najlepszy sposób i w najszybszym tempie opanowanie materiału. Dotychczas korzystałem z innych metod nauki języków obcych, ale stwierdzam z całym przekonaniem, iż metoda SITA przewyższa inne metody.

Autor opinii o SITA: Jarosław Banaszak

02.01.2002, Kostrzyn Wlkp.
klient indywidualny.

 

Jestem pozytywnie zaskoczony efektywnością tej metody. Korzystając z tego urządzenia, wspaniale relaksuję się i doświadczam wewnętrznej harmonii. Jest to doskonałe połączenie szybkości zdobywania wiedzy, jakiej oczekuje od nas dzisiejszy świat, z relaksem, czyli wolnością od stresu. W ten sposób można uniknąć wielu chorób tzw. psychosomatycznych. Cieszę się, że mam to urządzenie w domu.

Autor opinii o SITA: Andrzej Kołakow

Szczecin 

 

Moje spostrzeżenie po kilku dniach korzystania z systemu SITA: uzyskuje się głęboki stan relaksu (do snu włącznie - a nuż mógłby być skuteczny dla osób cierpiących na bezsenność?); im większe zmęczenie tym szybkość i głębokość stanu relaksu większa. W moim przypadku spada też ciśnienie krwi (do 30 jednostek). Mając tendencję do nadciśnienia - w trakcie i po relaksie czuję się świetnie; Pokrętło regulatora głośności bio zdecydowanie za ciężko się kręci. Ogólnie - OK. Gratuluję udoskonalonego urządzenia w stosunku do tego sprzed kilku lat. Szkoda, że w zestawie nie ma słuchawek (koszt niski), a mogłyby tak być dobrane, żeby mieściły się razem z okularami w etui.

Autor opinii o SITA: Kazimierz Malawski

28.01.2002,  Drzanowo

 

 Uważam, że system SITA zdecydowanie łączy "przyjemne z pożytecznym". Przyjemne bo w prosty i szybki sposób wprowadza moje ciało i umysł w stan głębokiego relaksu. Czuję się wyluzowany, spokojny, zapominam o stresach, czasami niepowodzeniach minionego dnia. Z natury jestem człowiekiem nerwowym, ale dzięki temu urządzeniu staję się bardziej wyciszony i odprężony. Ze względu na krótki okres posiadania przeze mnie urządzenia SITA Mini nie jestem jeszcze w stanie wyrazić swojej opinii na temat szybkości przyswajania wiedzy z języka obcego. Jestem szczęśliwy, że zdecydowałem się na zakup tego świetnego urządzenia. Mam nadzieję, że spełni ono moje marzenie, którym jest bardzo dobra znajomość angielskiego i niemieckiego.

Autor opinii o SITA: Grzegorz Syska, Prudnik

Siekierczyn

 

System SITA jest w istocie programem nowatorskim, który generuje dużo większe możliwości przyswajania wiedzy (np. nauki języków obcych). Jest to szczególnie ważne dla osób, które z racji swojej pracy nie mogą sobie pozwolić na dodatkowe zajęcia prowadzone metodami tradycyjnymi.

Autor opinii o SITA: Roman Dorniak, Golczewo

 

Zainteresowałam się Państwa ofertą nauki z uwagi na wymogi, jakie stawia w tym momencie rynek pracy. Po prostu dostałam pracę pod warunkiem nauczenia się w miarę szybko (2 miesiące) języka angielskiego. Do wszelkich nowinek i rewelacji naukowych jestem dosyć sceptycznie nastawiona., ale Państwa argumenty wydawały mi się dość przekonujące. Tydzień temu kupiłam zestaw SITA i kursy językowe. Na wyniki nie musiałam długo czekać. Przełamałam się i zaczęłam wypowiadać się w języku angielskim, bardzo kulawo, ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej. I jeszcze jedno, dzięki nauce relaksu bardzo się wewnętrznie wyciszyłam, co ma dla mnie bardzo duże znaczenie. A to dopiero początek mojej przygody z SITĄ! Proszę trzymać za mnie kciuki!

Autor opinii o SITA: Jadwiga Leszczyńska - Czyż, Kraków

 

Dopiero od niedawna mam to urządzenie, które kupiłem w celu nauki języka obcego i jeszcze nie zdążyłem wziąć się do nauki, ale parę razy spróbowałem się zrelaksować według wskazówek i muszę powiedzieć, że mimo mojego sceptycznego podejścia to coś w tym jest. Po prostu moim problemem i nie tylko moim na pewno, jest to, że nie mogę wyciszyć umysłu. Dziesiątki problemów, myśli tłuką się w umyśle, to jest bardzo męczące. Zauważyłem, że urządzenie to blokuje zbędne myśli, uspokaja, pozwala osiągnąć czysty, cichy, spokojny umysł. Oszczędza moją energię i siły witalne.

Autor opinii o SITA: Andrzej Zelmanowicz, Grzybowo

 

Narodziny córki zawirowały nieco moim dotychczasowym życiem i zmusiły do wprowadzenia pewnych zmian. Niemożność uczestnictwa w lekcjach angielskiego prowadzonych tradycyjną metodą spowodowała, iż zainteresowałam się nauką metodą SITA,dzięki której mogłam kontynuować naukę w pieleszach domowych, bez obligacji do ścisłych norm czasowych. Ku mojemu zaskoczeniu metoda ta przyniosła mi nieoczekiwane efekty. Metoda "podświadomego" przyswajania wiedzy jest rewelacyjna dla osób takich jak ja, czyli o umyśle analitycznym, które mają problem z przyswajaniem wiedzy pamięciowej i na pewno dla młodych matek, które po całym, absorbującym dniu z maleństwem, nie są w stanie ślęczeć godzinami nad podręcznikiem i "wkuwać" nowe słówka i zwroty. Teraz wszystkie "tymczasowe kury domowe" mogą zrelaksować się po ciężkim dniu przy jednoczesnym przyswajaniu wiedzy.

Autor opinii o SITA: Aneta Horążak, Łódź

 

Jestem młodym Polakiem. O programie SITA dowiedziałem się z gazety ok. 3 lata temu. Marzyłem, aby stać się posiadaczem tego urządzenia. W obecnej chwili mam 20 lat. We wrześniu tego roku odszedłem do rezerwy i z uzbieranych funduszy zakupiłem owo urządzenie. Z zakupu jestem zadowolony. Przy zakupie tego urządzenia kierowała mną myśl o przyszłości, o czasach, w których żyjemy, a także problemy, z którymi się borykam - depresja - choroba, której nabawiłem się w szkole średniej. Dzięki działaniu relaksacyjnemu tego urządzenia miałem możliwość zacznę korzystać z kursów językowych, z którymi wiążę nadzieję. Technika postępuje do przodu, a z nią i my.

Autor opinii o SITA: Jan Suszyński, Gdańsk

 

Kiedy zamówiłam system SITA, nie myślałam, że przyniesie on dobre rezultaty w nauce. Mój syn po dwóch tygodniach opanował część słownictwa i poprawną wymowę. Jestem zadowolona z nauki, gdyż dziecku sprawia to przyjemność oraz są lepsze efekty nauki, gdyż tradycyjny sposób nauki języka angielskiego w szkole podstawowej dawał do tej pory słabe wyniki. Myślę, że systematyczna nauka da dziecku solidne podstawy znajomości języka angielskiego.

Autor opinii o SITA: Jadwiga Brandeburg, Łódź.

 

Od dłuższego czasu interesuję się możliwością wpływania na podświadomość. Spowodowała to lektura "Potęgi podświadomości" Josepha Murphy'ego, książki Johna Graya,Louise L.Hay, Dala Carnegiego i innych. System SITA daje mi więc, bez zbędnego przekonywania samej siebie, możliwość praktycznego zastosowania już poznanej wcześniej wiedzy i zdobycia nowej wiedzy. Samo urządzenie wymaga dodatkowo kilku elementów, co mnie nieco denerwuje, a etui nie posiada miejsca np. na dyktafon i na zasilacz do niego. Reszta OK.

Autor opinii o SITA: Bożena Gorczyca, Krosno, 02.07.2003

 

Z systemem SITA zetknąłem się po raz pierwszy w 2000r. Po tygodniu przeczytałem ponownie instrukcję i zrozumiałem, jakie błędy popełniłem przy pierwszym kontakcie z urządzeniem.W tydzień czasu przerobiłem zgodnie z instrukcją kurs języka niemieckiego, a na efekty nie czekałem długo. Jestem bardzo zadowolony.

Autor opinii o SITA: Tomasz Skotni,  Sieierczyn


W koszyku:
Wartość: 0.00

Przejdź do koszyka

Promocja

Pakiet j. angielski, włoski - SITA + 4 kursy + CDE

1813.00 zł

2113.00 zł

Salon SITA


Autoryzowany Salon Producenta

ul. Westerplatte 12/2
31-033 Kraków

tel. 12 429 29 80
tel. 602 222 804
tel. 692 778 270

Godziny otwarcia:
Pon. - Pt. 10:00 - 18:00
Sobota 10:00 - 14:00

GaduGadu249461 kontakt skype salonsita

 



Jak uczyć się metodą SITA?